Akademiet for den 3. alder

Du er her: Hjem > Kalender
menulink

Kalender

 

Her er en samlet oversigt over de pt. planlagte fælles arrangementer i regi af A3A. Møderne i de enkelte studiegrupper fastlægges af studiegrupperne. Oplysninger om disse møder kan fås ved henvendelse til kontaktpersonen, der fremgår af oversigten over studiegrupper.

A3A's normale mødested:
 

 

  Kildeskovhallen,

  Adolphsvej 25,

  2820 Gentofte, 

  Mødesalen

  indgang F

 

 

 

 

 

 

Kalender 2021


 


Onsdag den 3. marts kl. 15

 Kønsrelateret vold i internationalt perspektiv” v/Mikael Barfod

                     AFLYST

Hvad er verdens største forbrydelse? Nej det er ikke narko, røveri eller hvidvaskning. Det er kønsrelateret vold - ofte hjemlig vold. Selv ikke højt udviklede samfund som Danmark har styr på denne vold. Det er udbredt i stort set hele verden på tværs af kulturer, religioner og samfundslag. Corona- og andre kriser har givet sig udslag i øget hjemlig vold. Det er svært at bekæmpe kønsrelateret vold, men det kan lade sig gøre, hvis vi forstår de grundlæggende problemer.

Mikael Barfod har igennem en menneskealder arbejdet med internationale forhold i regi af FN og EU og senest som visiting professor på Huddersfield Universitet, hvor han arbejder med kønsbaseret vold i verden.

Tilmelding nødvendig senest onsdag den 24. februar a3alder@gmail.com eller tlf. 2124 2326 efter princippet om ”først til mølle”. Max 50 deltagere.


Onsdag den 6. marts kl. 10.00-12.00

Identitetspolitik

AFLYST


Fælles temadag med Folkeuniversitetet, hvor vi denne gang stiller skarpt på identitetspolitik. 
“Må man nu heller ikke længere sige det?” Identitetspolitik er et af de varmeste emner i dag. Gennem de seneste år har debatten i medierne fx raset omkring alt fra udklædningsfester til Pippi Langstrømpe.

Men hvad går identitetspolitik egentlig ud på? Er det en trussel mod den frie debat og sammenhængskraften i samfundet, som kritikere påstår? Eller er der snarere tale om en velkommen frigørelse, anerkendelse og ligestilling af minoriteter?

Ved ph.d. Sabrina Vitting-Seerup, ekstern lektor, cand.mag. Rune Klingenberg, RUC, litteraturredaktør og cand.phil. Jes Stein Pedersen, Politiken og ph.d. postdoc Ditte Marie Munch-Jurisic, AU

Kl. 10.00 Velkomst og identitetspolitik i danske kontekst (SV-S)
Kl. 10.20: Forstå identitetspolitikken (RK)
Kl. 10.45: Er krænkelseskulturen en trussel mod den frie debat? (JSP)
Kl. 11.05: Hvordan vi ubevidst forskelsbehandler hinanden (DMM-J)
Kl. 11.30: Paneldebat med Sabrina Vitting-Seerup som moderator

Yderligere information og tilmelding til Folkeuniversitetet på:  https://www.fukbh.dk/program/samfund/identitetspolitik

Sted: Søndre Campus, Njalsgade 120-140, 2300 København S, lokale 23.0.50
Pris: 200 kr.

Onsdag den 7. april kl. 14

Generalforsamling i A3A – efterfulgt af nedennævnte foredrag
Yderligere information og indkaldelse følger senere.

Kl. 15: Verdens vigtigste plan – med håbet som drivkraft v/Thomas Ravn-Pedersen
Verden gemmer på mange store vigtige nyheder. Menneskeheden lever længere og bedre end før. Faktisk går det meget bedre end vi tror. Med andre ord – der er håb! Det vil Thomas Ravn-Pedersen indlede sit foredrag med at fortælle om og dermed danne grundlag for et kig ud i fremtiden, hvor fattigdom, ulighed og klimaforandringer også truer. Hvad kan vi med udgangspunkt i de 17 FN verdensmål hver især selv gøre?

Thomas Ravn-Pedersen er direktør og chefredaktør for Verdens Bedste Nyheder, som er et uafhængigt nyhedsmedie for konstruktiv journalistik og folkeoplysning. 


« forrige  |   top  |   næste »

Powered by CMSimple
Template by CMSimple modified by Kjeld Kragelund
Login