Akademiet for den 3. alder

Du er her: Hjem > Kalender
menulink

Kalender

 

Her er en samlet oversigt over de pt. planlagte fælles arrangementer i regi af A3A. Møderne i de enkelte studiegrupper fastlægges af studiegrupperne. Oplysninger om disse møder kan fås ved henvendelse til kontaktpersonen, der fremgår af oversigten over studiegrupper.

A3A's normale mødested:
 

 

  Kildeskovhallen,

  Adolphsvej 25,

  2820 Gentofte, 

  Mødesalen

  indgang F

 

 

 

 

 

 

Kalender 2019


Lørdag den 22. februar kl. 10.15-14.45

Temadag med Folkeuniversitetet: Myter og realiteter om mad

Fælles temadag med Folkeuniversitetet. Det kan være svært at finde hoved og hale i virvaret af sundhedsråd – den ene dag skal man spise noget bestemt, og den næste dag skal man for alt i verden undgå det.

På denne temadag stiller vi skarpt på myter og realiteter om mad. Du kan du møde forskere, der kan vise vej i sundhedsjunglen, fortælle om den nyeste forskning i tarmbakterier og fordelene ved antiinflammatorisk kost.

Yderligere information og tilmelding på https://www.fukbh.dk/ . Hold 1104.
Sted: Søndre Campus, 2300 København S. - Njalsgade 120-140, 2300 Kbh. S.
Pris: 355 kr. (prisen er inkl. croissant, sandwich, vand og kaffe/the).
Tilmelding til Folkeuniversitetet.


Onsdag den 4. marts kl. 15

"Der hvor ingen andre kommer". Erfaringer fra arbejdet i Kirkens Korshær v/Helle Christiansen
Ghetto er blevet et ord i debatten, der definerer bestemte områder, men i grunden lever de fleste danskere i ghettoer. Det betyder, at vi lever, går i skole, uddanner os, arbejder, udfolder interesser sammen med mennesker, der ligner os selv. Der er synlige eller usynlige adskillelser imellem os, og vi ser ofte ikke hinanden og hinandens liv. Det tærer på sammenhængskraften og tilliden, for når vi ikke mødes, danner vi os forestillinger – ofte negative – om ”de andre”.

Kirkens Korshær har varmestuer, herberger for hjemløse, rådgivnings- og familiestøttende arbejde med ansatte medarbejdere i ca. 30 byer i Danmark, og det sociale arbejde hviler på blandt andet overskud fra driften af ca. 250 genbrugsbutikker, som drives af frivillige medarbejdere. På baggrund af sine erfaringer vil chefen for Kirkens Korshær give et aktuelt billede af mennesker i Danmark.


Onsdag den 1. april kl. 15

Fortællingen om Novo Nordisk v/Hanne Sindbæk
Forfatter og foredragsholder Hanne Sindbæk vil med udgangspunkt i sin nye bog: De renfærdige – historien om Novo Nordisk, der fik fem hjerter af Politiken, fortælle om Skandinaviens mest værdifulde selskab; mere værdifuld end A.P. Møller – Mærsk, Carlsberg, Danske Bank, Lundbeck, Vestas og Coloplast – tilsammen! Omsætningen har rundet 112 milliarder årligt, og næsten halvdelen af verdens diabetikere bruger Novo Nordisks produkter.

I foredraget fortælles om de mennesker, begivenheder og produkter, der skabte Novo Nordisk. Fra den spæde start i 1922, hvor nobelpristageren August Krogh kom hjem fra Canada med opskriften på det nye mirakelmiddel insulin over brødrene Pedersens start af en konkurrerende virksomhed, Novo, og de to selskabers rivaliseren gennem 64 år indtil fusionen i 1989. Mads Øvlisen byggede bro fra den familieejede til den børsnoterede virksomhed, så de humanistiske værdier kom tørskoede over, og Lars Rebien globaliserede Novo Nordisk, mangedoblede dens værdi og blev udnævnt til verdens bedste CEO.


Onsdag den 6. maj kl. 15

Videnskab eller Gud? v/Bent Raymond Jørgensen, cand. mag.
Viser videnskaben vejen til virkeligheden? Videnskabens mangfoldighed af modeller og metoder har virket som effektive redskaber til at øge erkendelsen af den vidunderlige virkelighed, som i dybeste forstand ikke kan erkendes objektivt: Det gælder om at finde de mest dækkende og brugbare billeder og visioner af virkeligheden, som kun kan erkendes gennem systematisk og seriøst søgen efter sandheden. Men hvordan vælges modeller og metoder for at opnå det bedste? Enhver beskæftigelse med teologi er mangel på tro, udtalte Popper, og har man først fået troen, så skal man ikke tænke, for med tænkning kommer tvivlen, fremførte Søren Kierkegaard. Men står troen ofte i modsætningsforhold til videnskaben, så er det ikke absolutte modsætninger. Skal vi se troen som inspirationskilder til de store spørgsmål, der satte megen forskning i gang, som vi ikke kunne leve foruden?


Onsdag den 10. juni kl. 11

Sommerseminar: Kunst som motor - Oplevelsesøkonomi

Moderne oplevelsesøkonomi eksemplificeret gennem udviklingen i byområdet VynWood i Miami, USA, samt en lignende udviklingsproces på Hundested Havn, som kan opleves ved selvsyn ved denne A3A udflugt.

Programmet indledes i Liisberg Atelier, færgevejen 8, 3390 Hundested med foredrag om WynWood, Miami samt kort videofilm om området v/Christian Liisberg. Endvidere foredrag om Hundested Havn og de sidste 15 års udvikling v/havnefoged Søren Brinck. Til sidst rundvisning på havnens kulturperler, herunder Glassmedjen, Egeværk, X-Porten, Galleri Liisberg, Sandskulpturen og mange andre.

Nærmere oplysninger om betaling, tilmelding mv. følger.


« forrige  |   top  |   næste »

Powered by CMSimple
Template by CMSimple modified by Kjeld Kragelund
Login