Akademiet for den 3. alder

Du er her: Hjem > Fælles oplevelser > A3A temarejser
menulink

A3A temarejser

 

 Kina m ramme.jpgNogle studiegrupper arrangerer rejser som kulminationen på et studieforløb. Ofte vil en sådan temarejse dog ikke alene have interesse for selve studiegruppen. Andre i medlemskredsen har interesse i en sådan rejse, som på den måde kan skabe rejseoplevelser på tværs af studiegrupperne. Det er altid spændende at blande vores kompetencer og vinkler på rejsemålene, og det medvirker til at styrke sammenholdet på tværs af A3A's mange aktiviteter.

I 2013 var en gruppe i Kina, hvor man med udgangspunkt i Beijing besøgte Den Himmelske Freds Plads, Maos Mausoleum, Den Forbudte By, Himlens Tempel samt en række andre spændende steder ligesom der var udflugt til Den Kinesiske Mur og områderne omkring Beijing. På turen var der også tid til at se mere moderne elementer af det nye Kina og høre om den økonomiske og sociale udvikling i landet.

Mulighederne er uendelige, og de enkelte studiegrupper står selv for valg og tilrettelægning af turen, som kan fokusere på alt fra Europas teatre, gastronomiske templer, kunstmuseer samt naturhistoriske eller arkæologiske seværdigheder. 

 

Temarejse til Grønland

Grønlandsgruppen i A3A har stået bag flere ture til Grønland, senest i juli 2019, hvor turen gik til Diskobugten i Grønland.

Turen gik fra Kangerlussuaq til indlandsisen gennem et fantastisk ørkenlandskab med søer, vandfald og gletsjere. På turen er der mulighed for at se moskusokser, rensdyr, ræve og sneharer, og polarvegetationen er mangfoldig med bl.a. kærulden og den storblomstrede gederams, som er Grønlands nationalblomst. Herefter var der besøg i lulissat/Jakobshavn, som blev grundlagt i 1741 og er Grønlands tredjestørste by med 4.500 indbyggere. Knud Rasmussens barndomshjem huser byens kulturhistoriske museum, hvor en meget en fin samling grønlandske dragter, og en mindestue for Knud Rasmussen kan opleves. – Og sådan fortsatte turen med indhold af hvaler, isfjelde og kulturhistorie. 

 

 

Anne Bahnson fortæller her fra turen i 2018:

Vi havde en dejlig tur til Grønland i sommer, nogle dage var det dog lidt koldt og vådt, men alligevel blev der travet og kravlet langt mere end vi troede, at vi orkede. Men der var også tid til en stille øl, en is eller en god kop kaffe.

Vi lagde stærkt ud med en vandretur på indlandsisen efter en lang og flot køretur gennem ørkenlandskabet bag Kangerlussuaq. Vi fløj til Sisimiut, hvor vi besøgte museet, hørte orgelkoncert i kirken og var på fjeldvandring på Teleøen. Arnajaraq Støvlbæk leder af kulturhuset fortalte om byens kulturliv, og Olga lærte os, hvordan moskusulden tilberedes.

Vi fløj videre til Ilulissat, dog med forsinkelser og aflysninger pga dårligt vejr. Men Ilulissat bød på isfjelde i stor stil, slædehunde, arkæologiske oplevelser og et smukt kunstmuseum.

Vi sejlede derefter i en lille båd ud mellem isbjergene til den lille bygd Ilimanaq, hvor vi boede i nyopførte lodges, hvorfra man døgnet rundt havde udsigt, ikke blot til drivende is, men også til legende, prustende hvaler, der ustandselig skulle vise deres haler. Da der i tilgift var ansat en gourmetkok, var det kun vejret, der kunne have været bedre.

         

« forrige  |   top  |   næste »

Powered by CMSimple
Template by CMSimple modified by Kjeld Kragelund
Login